Stampot van zoete aardappel en spruitjes

Door Nielsie89
30 minuten
Easy
Lekkere stampot, vooral met een gehaktbal mlen jus. Dus heb die ook aan de ingrediënten toegevoegd.
Voedingswaarden
kcal
??
kJ
??
eiwit
??
koolh.
??
vet
??
verz. vet
??
vezels
??

Ingrediƫnten

4 porties
  • Voeg to aan de boodschappenlijst

Bereiding

  1. Maak de spruiten schoon en snijd ze door de helft. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van circa 3 cm. Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
  2. Zet een grote pan met water op het vuur waarin de aardappelen en de spruiten in passen. Zodra het water kookt voeg je eerst de aardappelen toe. Voeg na 7 min 0 sec Start timer de spruiten toe. Kook daarna nog voor 8 min 0 sec Start timer. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en bak daarin de gehaktballen gaar in 15 min 0 sec Start timer.
  3. Doe de gehaktballen in een warmhoudla of oven om ze warm te houden. LET OP! laat de pan eerst even afkoelen en doe er niet direct koud water in. Dat kan enorm heftig gaan spetteren. Doe eerst het zakje voor de jus in het bakvet en roer er doorheen. Doe daarna rustig het water erbij en roer door terwijl je het rustig verwarmt.
  4. Giet de aardappels en spruitjes af en voeg de gedroogde tomaat er aan toe. Stamp daarna tot een grove puree. Om het smeuïge te maken kun je er al een beetje jus of kookvocht aan toevoegen.
  5. Schep de puree op de borden. Voeg er een gehaktbal aan toe en verdeel daar wat jus over.

Reacties

Wilt u een reactie achterlaten? Log in of maak een account aan!

Dit recept is nog niet beoordeeld

Beviel het recept? Voeg een reactie toe en laat het de mensen weten! Je kunt ook je recepten sorteren op jouw beoordeling, wat het makkelijk maakt om dit recept in de toekomst terug te vinden.

;