Verse tomatensoep met balletjes
45 minuten
Easy
Lekker met wat stokbrood of een focaccia.
Voedingswaarden
kcal
??
kJ
??
eiwit
??
koolh.
??
vet
??
verz. vet
??
vezels
??
Ingrediƫnten
4 porties
Bereiding
- Snipper de uien en doe de helft in een kom met het rundergehakt, ei en komijn. Zet dit even afgedekt in de koelkast.
- Pel de tomaten door deze aan de onderkant met een mes een beetje in te snijden en een minuut in kokend water te leggen. Giet af en spoel daarna snel met koud water. Het vel van de tomaten zou je er nu makkelijk vanaf moeten kunnen trekken.
- Snijd de harde kern uit de tomaten en snijd ze daarna in blokjes.
- Fruit de rest van de ui met de helft van de olijfolie. Pers de knoflook uit en voeg toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Voeg daarna de tomatenblokjes toe.
- Voeg het water, laurierblad en tijm toe en breng het aan de kook. Zet daarna het vuur lager en laat het met de deksel op de pan Start timer sudderen en roer af en toe. Voeg evt naar smaak wat suiker toe.
- Haal ondertussen het gehakt uit de koelkast en rol met de hand kleine balletjes van het gehaktmengsel. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Doe er de gehaktballetjes in en bak ze volledig gaar.
- Verwijder het takje tijm en laurierblad uit de soep. Pureer de soep daarna met een staafmixer. Voeg de slagroom en de gehaktballetjes toe. Laat de soep nog Start timer goed opwarmen.
Reacties
Wilt u een reactie achterlaten? Log in of maak een account aan!
Dit recept is nog niet beoordeeld
Beviel het recept? Voeg een reactie toe en laat het de mensen weten! Je kunt ook je recepten sorteren op jouw beoordeling, wat het makkelijk maakt om dit recept in de toekomst terug te vinden.