Verse uiensoep
50 minuten
Easy
Voedingswaarden
kcal
??
kJ
??
eiwit
??
koolh.
??
vet
??
verz. vet
??
vezels
??
Ingrediƫnten
4 porties
Bereiding
- Snipper de uien. Om tranen te voorkomen en stank te verminderen raad ik aan dit onder een afzuigkap te doen die op volle kracht de lucht wegzuigt.
- Smelt de boter in een braadpan en schep de uien erdoor. Smoor de uien afgedekt in Start timer zachtjes gaar. Neem het deksel van de pan en laat de uien op matig hoog vuur in Start timer goudbruin kleuren.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Voeg de bouillon met het laurierblaadje, het stukje foelie en de tijm toe en verwarm de soep Start timer op zacht vuur.
- Snijd het stokbrood schuin in 8 plakken en rooster ze in de oven Start timer goudbruin.
- Pak voor elke portie een ovenvaste soepkom. Leg in elke kom twee sneetjes brood en schep de uiensoep erop. Strooi de geraspte kaas erover. Schuif de kommen met uiensoep in de oven en laat de kaas Start timer smelten en iets kleuren. Serveer direct.
Reacties
Wilt u een reactie achterlaten? Log in of maak een account aan!
Dit recept is nog niet beoordeeld
Beviel het recept? Voeg een reactie toe en laat het de mensen weten! Je kunt ook je recepten sorteren op jouw beoordeling, wat het makkelijk maakt om dit recept in de toekomst terug te vinden.