Zoete aardappel ovenschotel met broccoli en spekjes
45 minuten
Easy
Voedingswaarden
kcal
??
kJ
??
eiwit
??
koolh.
??
vet
??
verz. vet
??
vezels
??
Ingrediƫnten
4 porties
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Snijd de broccoli in roosjes. Breng twee pannen met water aan de kook. Kook in de ene pan de broccoli en in de andere de zoete aardappel. Kook voor Start timer.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in plakjes.
- Bak in een grote wok of koekenpan de spekblokjes zonder olie. Voeg na een paar minuten de ui toe. Zodra deze glazig zijn voeg je de champignons toe. Pers de tenen knoflook en voeg ook dit toe in de koekenpan. Laat dit goed gaar bakken. Voeg daarna de kookroom toe en laat de smaken goed in de room trekken.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Giet de aardappels en broccoli af. Zet de broccoli apart. Snijd nu de aardappel in plakjes. Laat even afkoelen indien dit te heet is.
- Voeg de broccoli en de plakjes aardappel toe in de koeken pan en roer voorzichtig alles door elkaar.
- Doe alles in een ingevette ovenschotel en bestrooi met de geraspte kaas. Doe de schaal Start timer in de oven.
Reacties
Wilt u een reactie achterlaten? Log in of maak een account aan!
Dit recept is nog niet beoordeeld
Beviel het recept? Voeg een reactie toe en laat het de mensen weten! Je kunt ook je recepten sorteren op jouw beoordeling, wat het makkelijk maakt om dit recept in de toekomst terug te vinden.